1.

För att lägga till ett kort i passagesystemet navigerar du till

• "Hantera -> Lägenheter".
  • "Hantera -> Företag".
  • "Hantera -> Person".

Beroende på vilken hostingtyp som används.

Klicka på den Lägenheter/Företag/Person som kortet skall läggas till på.

2.

Välj Kort i hantera området därefter så väljer man skapa kort.

Personhosting, Lägenhetshosting och Företagshosting

OBS - Bilden nedanför kan variera lite beroende på vilken typ av hosting man har.

3.

Ange den informationen som finns nedanför. Fritext, telefon, förnamn och efternamn är inte obligatoriskt men vi ser gärna att man fyller i Förnamn så att ni vet vem kortet ska tillhöra. Klicka sedan på Skapa knappen.

Kortet är nu skapat och kan läggas till på enheter och i grupper.

Behörighet på enhet

För att lägga till en behörighet i en enhet checka i checkboxen längst till vänster enligt bilden nedan och när checkboxen är grön så har behörigheten tilldelats.

När kortet är tillagd på en enhet så kommer den att fungera på just den enheten som den är tillagd på. I det här fallet så har jag bara tilldelat behörighet till "Test- Unit 4" enheten.

För att styra behörigheten enligt schema välj schema i dropdown listan.

Behörighet i grupp

behörighet på ett kort kan även tilldelas via grupp. Grupp är en funktion där man i förväg skapar förutbestämda behörigheter som används i behörighetstilldelningen.

Om du inte har skapat en grupp så kan du Klicka här

för att knyta en gruppbehörighet till kortet checka checkbox på önskad gruppbehörighet

enhetslistan nedan för kommer uppdateras med behörigheten tillhörade den mall som du checkat i.

4.

När du har tilldelat de behörigheter som du vill att kortet ska ha så klickar du på Spara knappen för att skicka ut informationen till enheten. OBS - Vänta ungefär 5 minuter innan du testar.