Boka via informationsskärm

Inloggning

För att boka via informationsskärmen som finns i ditt trapphus eller i tvättstuga visar du din
 nyckelbricka framför avläsaren som finns belägen i nedrevänstra hörnet på informationsskärmen

När nyckelbrickan visats förläsaren ”Blippar” enheten till som en bekräftelse på avläst kort.
 Om ditt kort är behörigt loggas du in.

Boka tvättstuga

Vid godkänd inloggning visas bokning-portalen. På vänster sida visas alla bokningsbara ”Rum” och alla aktiva bokningar visas under för möjlighet av snabbare editering.

För att boka använd pilarna för att välja vecka och klicka sedan på den tidslucka du vill boka. Vid giltig bokning visas tidsluckan i rött. För att avboka klicka på den röda tidsluckan som skall avbokas.

Utloggning sker automatiskt efter 10 sekunders inaktivitet.

Avboka tvättstuga

I de fall då behov uppstår för att avboka en redan bokad tvättstugetid görs det enkelt genom
 att logga in på portalen klicka på Bokningar i menyn.

I bokningsportalen visas nu tre element. I elementet som heter ”Bokningar” finner du alla dina
aktuella bokningar, för att ta bort en bokning klick på ”X” knappen vid aktuell bokning.
bekräfta avbokning vid fråga.

Aktivera bokning via Web/App

För att använda bokningen behöver du ett konto. För att registrera ett konto skickar din,
 fastighetsägare/förvaltare ut ett aktiveringsmail / Sms till dig. När du får mailet/sms:et klickar du på länken Klicka där efter på knappen registrera.

När du har klickat på länken så kommer du till en sida där du kan välja att skapa ett nytt konto

eller länka till ditt existerande konto. Har du inget konto så klickar du på skapa nytt. Se nedan

På följande sida anger du Email, Lösenord samt bekräftar lösenord, klicka därefter på registrera.

Ditt konto är nu aktivt för att boka tvättstuga.

Boka via webben

Inloggning

För att boka din tvättstuga via webben öppnar du din webbläsare och surfar till
Https://portal.axessa.cloud .

Här möts du av en inloggningsskärm.
För att logga in använder du uppgifterna du valt efter att ha aktiverat ditt konto.
Har du inte aktiverat ditt konto se avsnitt aktivera konto.

Inloggningsskärm

Ange ditt användarnamn samt lösenord.
 klicka på logga in.

Vid godkänd inloggning kommer du till startsidan för bokningssystemet.
 Startsidan ser ut som bilden nedan.

Boka tvättstuga

För att boka tvättstuga klickar du på Bokningar i menyn som finns till vänster på skärmen.
 Nu möts du av bokningsportalen, denna består av tre element

1. Klickbar lista över valbara tvättstugor.
     välj tvättstuga genom att klicka på aktuellt namn.
  2. Mina bokningar, här visas alla dina befintliga ej genomförda
     bokningar.
  3. Kalendern, här visas veckokalendern som visar tillgången på vald tvättstuga.

När du valt Tvättstuga bläddrar du enkelt vecka för vecka med pilknapparna ”<” ”>” i kalendern.
för att boka en tid klicka på den aktuella tidsluckan, vid giltig bokning omvandlas den tidigare
 vita tidsluckan till röd.

Avboka tvättstuga

I de fall då behov uppstår för att avboka en redan bokad tvättstugetid görs det enkelt genom
 att logga in på portalen klicka på Bokningar i menyn.

I bokningsportalen visas nu tre element. I elementet som heter ”Bokningar” finner du alla dina
aktuella bokningar, för att ta bort en bokning klick på ”X” knappen vid aktuell bokning.
 bekräfta avbokning vid fråga.