I denna guide kommer vi gå igenom hur vi aktiverar mobilpassage för ASSA ARX i Axessa Cloud.

Denna guide förutsätter att det redan finns en aktiv hosting som det går att logga in på.

Aktivera tillägg

För att kunna använda mobilpassage för ASSA ARX behövs två tillägg installeras i Axessa Cloud,

börja med att navigera till Tilläggsbutik som återfinns under system menyn.

1. Klicka på System
  2. Klicka på tilläggsbutik
  3. Klicka på Beställ på tillägget Mobilpassage.
  4. Klicka på Beställ på tillägget ARX.

Inställningar

Nu när tilläggen som behövs är det dags att gå till inställningsmenyn och hämta Axessa ARX klient som skall installeras på den lokala servern samt API nyckel.

Navigera till

1. Klicka på System
  2. Klicka på Inställningar
  3. Välj ARX i listan över tillägg för att få upp arx inställningar

Kopiera anteckna api nyckel samt ladda ner klient ifrån ARX inställningarna.

Nu är det dags att logga in på ARX server.

ARX Server

Börja med att logga in på ARX server.

Starta ARX Server Manager

Klicka därefter på Arkiv och Redigera inställningar.

Scrolla ner till avsnittet integrationsinställningar och redigera/aktivera inställningarna enligt nedan
"HTTP-port för integrationsserver" skall På vara i checkat och port skall vara ställd till 5004.

"HTTPS-port för integrationsserver" skall På vara i checkad och port skall vara ställd till 5003.

Klicka på spara.

ARX klient

Nu är det dags att skapa en användare för integrationen.

1. Starta ASSA ARX Klient och logga in.
  2. Navigera till System -> Öperatörer
  3. skapa en operatör för integrationen.
    1. operatören behöver behörigheten Systemadministratörs mall fullständig behörighet.

Axessa ARX API klient

Nu är det dags att installera Axessa API klient på ARX server.

Starta Setup.exe och följ intruktionerna.

När installationen är klar behöver du starta Konfigurationsklienten.

Under inställningen Api nyckel ange api nyckel ifrån Axessa Cloud.

Under Användarnamn ARX anger du användarnamnet för operatören som skapades för integrationen.

Under Lösenord ARX anger du lösenordet för operatören som skapades för integrationen.

Klicka på Spara, och därefter klicka på start för att starta tjänsten.

Om alla inställningar är korrekta kommer Axessa klienten nu att läsa av ARX systemet och ladda upp

alla dörrmiljöer upp till Axessa Cloud.

Axessa Cloud

Nu när Axessa Cloud servicen går som den skall på ARX servern loggar du in på Axessa Cloud.

och navigerar till "Enheter" och därefter på "Arx enheter" Nu skall alla dörrar i ARX finnas tillgängliga i Axessa Cloud.

För att kunna tilldela enyckel behörigheter behöver du klicka på de enheter som skall aktiveras för app öppning och

checka i