Ett komplett paket innehåller följande komponenter.

1. Box
  2. Styrenhet

Beskrivning

Axessa styrenhet LBR8/BC8 styrkort används för att styra dörröppning till
flera dörrar via informationsskärm. När enheten är aktiverad kommer öppna knappar
 visas på informationsskärm när man visat sin tag.

Installation kortfattad

1. Börja med att förlägga en nätverkskabel ifrån den plats där inkommande internet
    eller närmaste switch finns belägen, dock max 100 meter. Till den aktuella dörren
    där porttelefonen skall monteras. O.B.S Kabeln skall minst vara av typ CAT 5E.

2. Montera boxen på väggen.
    Kontaktera den nätverkskabeln som nyss har förlagts med en RJ45 kontakt
    i båda ändar enligt standard T568B se bild nedan.
  3. Anslut RJ45 kontakt i uttag i styrbox.

4. Anslut därefter 7-24V dc på nät ingång.

5. Anslut dörrar på reläutgångar. Relä 1 är högst upp till höger om nätverkskontakt
     ansluts under ifrån, om nätverk ansluts ovanifrån är relä1 till nere till vänster.

Illustration installerad Bokningstavla med styrkort

Illustrationen visar installation med bokningstavla i kombination med styrkort för öppning av bokningsbara dörrar ifrån skärm.

Styrboxen innehåller 8 utgångar som kan kopplas till ett bokningsobjekt. För att öppna visas tag på skärm och användaren klickar på knapp öppna ”Tvättstuga” namnet på knappen motsvarar namnet på bokningsobjektet.

Uppstart

När installationen är färdigställd är det dags för uppstart av svarsenheten.

1. Anslut nätverkskabeln.
  2. Anslut spänningen
  3. Lägg till enheten i axessa cloud med hjälp av macadress angiven i box
    samt på enhet.

4. Aktivera bokningssystem och koppla dörrbox emot aktuell tvättstuga.