Nedan går vi igenom rekommenderad installation av kortläsare med hisstyrning.

Placering

Vi rekommenderar att man placerar dörrbox i t.ex. hissmaskinrum.

Kablage

Nätverksswitch <-> Dörrbox

Kablage i från Nätverksswitch till dörrbox skall vara av typ CAT6

Dörrbox <-> Kortläsare

Det är viktigt att du använder rätt kablage i samband med installation av kabel mellan dörrbox och kortläsare.
då denna kabel skall användas i hisschakt behöver denna vara skärmad, det är även viktigt att kabeln är rak kablerad

då kommunikation mellan dörrbox och kortläsare inte fungerar på partvinnat.

VIKTIGT: kablage för passagesystem skall ej gå i samma kablage som högspänning, använd separat kablage  för passagesystem mellan hisskorg och dörrbox.

Om kablage är partvinnad är det viktigt att D0 och D1 inte delar par utan att kommunikationen delas
upp i två par t.ex.

Par1: +12V  / GND
Par2: Tamp  / D1
Par3: BZ / D0
Par4: RLed / GLED