För att använda hisskortet ihop med en kortläsare behöver hisskortet ha en statisk (fast) IP-adress.

för att ställa detta kan du ladda ner konfigurationsverktyget (Tool.exe) finns bifogat i denna guide.

Välj nätverkskort som skall användas för att söka med i dropdown (Network Card).

Klicka på knappen Search.

I listan (Equipment list) skall alla hisskort listas. dubbelklicka på den enhet som motsvarar dess mac adress.

börja med att checka ur (Automatic acquistion of IP).

Om enheten sitter i en Axessa router kan du sätta valfri adress över 192.168.xx.100

ställ önskad ip i rutan (Local ip).

Ändra  (Subnet mask) till 255.255.255.0 eller det angivet av it ansvarig.

Ange (Gateway) normalt xxx.xxx.xxx.1 där x motsvarar adress som tilldelas hisskort.

ex 192.168.1.1

Klicka på (SAVE).

Nu är lokala installationen klar.

resterande konfiguration sker i Axessa Cloud.