För att använda Axessa cloud for windows behöver din dator vara utrustad med högtalare samt mikrofon.

du behöver även ha rättigheter att installera program på aktuell dator.

Börja med att ladda ner installationsfilen. se bifogad fil.

Utför installationen genom att följa anvisningarna.

När du installerat Steplock Cloud for Windows kommer du få ett X i menyn nere vid klockan i Windows.

Högerklicka på denna och välj "Activate"

Under Activate väljer du följande

• Vilken högtalare skall ljud spelas upp på.
  • Vilken mikrofon skall användas.
  • Vilket nätverk, detta skall vara auto normalt.
  • Video enhet, denna behövs inte ställas då video en enkelriktad från porttelefon till APP.
  • Användarnamn, det användarnamn som du fått på mail när du skapade en windows kontakt i Axessa cloud.
  • Användarkod, den kod som du fått på mail när du skapade windows kontakten i Axessa cloud.

När alla uppgifter är inmatade klicka på Aktivera.

Om Allt lyckat skall X iconen få en grön punkt.

om du får en röd eller gul kan appen inte registrera, kontrollera att användarnamn och användarkod är rätt,

om dessa är rätt kontakta IT avdelning för att se att inte IP telefoni är blockerat i företagetsbrandvägg.