I nedan guide tar vi upp de vanligaste problemen samt lösningar vid användning av svarsenhet över WIFI.

Som grund är det viktigt att man konsulterar sin IT-Ansvarige på företaget för att kontrollera att där

man tänkt att montera enheter har en bra wifi anslutning, då även ett kontor med bra mottagning

har så kallade vita fläckar i mottagningen där man har dålig eller ingen mottagning, då man i projekteringen

av det trådlösa nätverket inte har förutsatt att någon skall arbeta eller använda en enhet på just denna plats.

• Enheten registrerar inte till Axessa Cloud (står som not registered under settings -> system information -> account.
    Om detta är fallet har du med stor sannolikhet begränsningar i ditt nätverk.
    • Kontrollera med din IT-Ansvarige att man tillåter utgående/ingående SIP samtal med RTP video.
    • Din router har en ej fungerande implementation av SIP-ALG testa att inaktivera denna
    • Din router har SIP inspection aktiverat, testa att inaktivera denna funktion.
  • Enheten tappar anslutningen efter en kortare/längre tid.
    • Kontrollera med din IT-Ansvarige ange WIFI mottagningen, den absolut vanligaste orsaken till
      tappad kontakt är att enheten har tappat WIFI anslutning och kan därför inte ansluta,
      många system i dag kan se anslutningsmottagning.
      • Du kan testa att flytta enhet till ett nytt ställe som har bättre mottagning, wifi är
        känsligt och i bland kan det räcka att flytta enheten någon decimeter åt något håll
        för att drastiskt förbättra mottagning.

• Förbättra WIFI i området med dålig mottagning.

• Då videosamtal är krävande anslutningsmässigt testa att ansluta enheten till trådanslutet
        nätverk upphör problemet låt enhet vara ansluten på tråd eller förbättra mottagning av
        wifi.
    • Den brandvägg som används på kontoret blockerar okända enheter efter en kortare tid.
    • Brandväggen blockerar IP samtal, konsultera din IT ansvariga, dessa kan i sin tur kontakta
      Axessas tekniska support på 010-151 19 10 för att få konsultation.
  • Enhet ringer men inget ljud
    • Detta är ett vanligt fenomen om brandvägg/router tillåter SIP kommunikationen att komma igenom men inte RTP
      som förmedlar ljud och bild. Kontrollera med din IT att SIP/RTP tillåts.
  • Ljudsamtal fungerar men ingen bild
    • Kontrollera att RTP kommunikation över UDP tillåts, om detta ej tillåts kommer bild att utebli.
  • Enhet hittar inte kontorets WIFI
    • Kontrollera att WIFI hotspot har ett synligt SSID, enheten kan inte ansluta till dolda SSID då anslutningen är beroende
      av sökning av synliga SSID.