I Axessa Cloud finns möjlighet att schemastyra flera funktioner, för att åstadkomma det behövs ett
schema skapas.

För att skapa ett schema navigera till "Hantera -> Schema" klicka på knappen Lägg till schema

När du klickar på skapa schema kommer vy schema upp.

börja med att välja ett beskrivande namn på schemat. t.ex. "Endast kort dagtid entré".

Schematyp

Därefter skall typ av schema väljas. i dagsläget finns 4 st olika schematyper.

1. Upplåstschema - Porttelefon
    Denna schematyp används om du vill ställa in t.ex. upplåst dörr
    eller endast kort på din porttelefon. Schema av denna typ kan
    knytas på enheter av typ porttelefon under "Enheter -> Porttelefon"
    "editera porttelefon".

2. Upplåstschema - Passersystem
    Denna schematyp fungerar som schemat ovan för portelefonen
    men med möjlighet till att ställa upp till 3st start och stopptider.
    Schema av denna typ kan knytas på enheter av typ kortläsare, hisskort, Fjärrkontrollenhet
    under "Enheter -> "Kortläsare" "editera porttelefon".

3. Behörighetsschema
    Ett schema av typ behörighetsschema används för att styra när
    en passerkod eller ett passerkort är behörighet i systemet.

4. Autotillkopplingschema
    Schema av typen autotillkopplingschema används för att tillkoppla larmet
    automatiskt om larmet ej tillkopplats manuellt. Schemat kan ställa upp till
    48 kontrollpunkter per dygn där den kontrollerar om larmet är tillkopplat
    och där efter tillkoppla om detta har missats.

Klicka på Lägg till

sidan laddas om och vy med dagar visas.

Upplåstschema passersystem

Under inställning anger du start och stoptid upp till tre start - stop per dag.

när du är klar klicka på spara.

Upplåstschema porttelefon

Under inställning anger du starttid och stoptid för resp. schema för angiven dag

Upplåst schema porttelefon används för upplåstning av dörr i porttelefon men kan även användas för

att styra när det går att ringa en kontakt.

När du är klar klicka på spara

Behörighetsschema

Ett behörighetsschema är ett schema som kan kopplas till ett kort och anger när person får passera in i byggnaden.

du anger start resp. stoptid för varje dag. anges ingen tid är personen obehörig den dagen.

När du är klar klicka på spara

Autotillkopplingsschema

Autotillkopplingschema används för att koppla till ett inbrottslarm en visstid om man missat att tillkoppla.

Man kan ange upp till 48 olika tider på ett dygn.

Du kan kopiera en dags tider till en annan dag genom att klicka på knappen kopiera.

byt därefter dag i droplistan och klicka klistra in.

Du kan även sätta varje heltimme eller halvtimme genom att klicka på resp. knapp och därefter endast radera de tider som inte tillkoppling skall ske på.