1.

Beroende på vilken hostingtyp som används.

Klicka på den lägenheter/Företag/Personer som kontakten skall läggas till på.

• "Hantera -> Lägenheter".
  • "Hantera -> Företag".
  • "Hantera -> Personer".

2.

Välj Den Lägenhet/Företag/Person som du vill lägga till en kontakt på. Se bilden nedanför

3.

Välj Kontakter i hantera området därefter så väljer man Skapa Kontakt. Klicka sedan på Skapa Kontakt.

4.

Fyll i det namn du vill ska synas på porttelefonen.

Fyll även i telefonnummer.

Börja med att välja kontakttyp.

• Telefonnummer (Vanligt samtal, samtalsavgift debiteras av operatör).
  • APP (video samtal via internet till mobilappen)
  • Svarsenhet (Kräver installerad svarsenhet i lokal)
  • Windowsklient (används av receptioner m.m för samtal i datorn)

Telefonnummer

Ange Telefonnummer som skall ringas.

Ange visningsnamn

App

Ange telefonnummer som aktiveringskod skall skickas till (denna används även som fallback)

Ange visningsnamn.

Svarsenhet

Ange vilken svarsenhet som skalla kopplas

Ange telefonnummer t.ex. till växel, ange annars bara 0.

Ange visningsnamn.

Windowsklient

Ange epostadress dit den genererade licensnyckeln för klienten skall skickas.

Ange telefonnummer

Ange visningsnamn

5.

Klicka på skapa.

Sidan laddas om och enheter visas, checka i de enheter där du vill att kontakten skall synas på och sedan klicka på spara. Man kan även checka i kontakten i en grupp som har olika behörigheter.

OBS - Vänta 5 minuter för att kontakten ska synas på porttelefonen.