Detta avsnitt handlar om hur du lägger till en enhet i Steplock Cloud.

1.

Navigera till Enheter -> Alla enheter

2.

Klicka på knappen "Lägg till Enhet"

När du har klickat på "Lägg till enhet" så öppnas en ny sida.

3.

Skriv in det namn du vill ha på Enheten samt Mac-adress och klicka på "Skapa"

Namnet är endast för att du som installatör/användare enklare skall kunna urskilja enheten ifrån andra vilket gör att denna kan ändras närsomhelst i framtiden om så önskas.

Enhetens MAC adress denna finns angiven på enheten, enhetens box samt som lösa etiketter som följer med enheten.

När du klickar på "Skapa" identifierar Steplock Cloud den MAC adress du skrivit in och visar automatiskt endast inställningar kopplade till den enhet du lägger till.

Vi rekommenderar att man klistrar dessa etiketter på driftsättningsbladet som tillhandahålls via Steplock för att enkelt lägga in alla driftsatta enheter.

Enhetsinställningar

Enhetsinställningen består i 7 element

• Information
    • Innehåller information om enheten samt vilken fastighet den hör hemma.
  • Programvara
    • Används för att uppdatera enhet till senaste versionen.
  • Telefonbok
    • Visar vilka kontakter som är kopplade till telefonboken.
  • Kortläsare
    • Allmänna kortläsarinställningar som namn, upplåstschema, öppettid, Endast kort schema och reläenhet
  • Inställningar
    • Förstasida på skärm, kontaktgrupp, Skärmsläckare, Tid innan Skärmsläckare, volym, LED-inställning och knapp för dörröppning via Telefon.
  • System
    • Här väljer du hur systemkonfigurationen Steplock, eller integration mot externt
  • Nätverk
    • Nätverksinställningar.

alla inställningar går att i ett senare skede ändra genom att editera enheten.

5.

När du har konfigurerat alla inställningar som du vill ha så klickar du på "Spara" Knappen

Din porttelefon är installerad.

OBS - Om ditt nätverk inte spärrar iptelefoni kommer enheten att vara uppkopplad inom 2-5 minuter
och fått ett abonnemang tilldelat.